Най-съвременният метод за премахване на окосмяването по тялото

В последните десетилетия окосмяването по тялото се превърна в проблем, с който и двата пола се борят ежедневно. Стремежът към съвършено гладка кожа е все по-осезаем, а доскоро използваните методи са болезнени и най-вече досадни.  Бръсненето решава проблема ни с космите само на повърхността на кожата и за много кратко време, а кола маската е свързана с болка и няма дълготраен ефект.

Ако вече се чувствате безсилни в битката с неприятните косъмчета по тялото и Ви е дошло до гуша от бръсненето, то сте попаднали на правилното място. В тази статия ще поставим фокуса върху лазерната епилация като най-съвременният и ефективен метод за премахване на окосмяването по тялото. Ще хвърлим светлина върху основните въпроси, за които е важно да сме добре информирани преди и след  процедурата.

Какво представлява лазерната епилация?

Лазерните апарати произвеждат насочен светлинен лъч с различна дължина на вълната, който се трансформира в топлинна енергия. Тази енергия се улавя от меланина в косъма, достига до луковицата и я разрушава напълно.

С какъв апарат се извършва лазерната епилация?

За да бъде ефективна лазерната епилация, от първостепенно значение е лазерната технология. Тя определя качеството на услугата. Лазерът трябва да е мощен и да произвежда много къси импулси с висока енергия. Колкото по-къси са импулсите, толкова по-бързо топлинната енергия се абсорбира от косъма, достига до луковицата му и унищожава нейната структура. Повечето лазери успяват да загреят косъма за 20 ms-50 ms. Проучвания на специалисти в областта показват, че дори за толкова кратко време косъма, със своята малка площ, успява  да отдаде част от  топлината. Това води до достигане на ниски енергийни стойности до луковицата, значимо увреждане, но не и до пълно елиминиране. В такъв случай лазерната епилация може да забави растежа на космите, да унищожи някаква част, но не и завинаги да Ви избави от тях.

Ние в естетичен център Pure Skin сме безкомпромисни в избора си на апаратура, която да гарантира висок стандарт и безопасно извършване на лазерна епилация.

Лазерът Prime Lase, с който работим е с най-голямата пикова мощност, позната до момента на пазара. Той има уникална USP технология, която произвежда ултра къси импулси от 3 ms. Това прави възможно унищожаването на голям брой косми още след първата процедура. Апаратът води класациите в категории: КАЧЕСТВО, БЕЗОПАСНОСТ, ЕФЕКТИВНОСТ.

Защо цветът на космите има значение за ефекта на лазерната епилация?

Чували сте твърдението, че лазерната епилация има ефект само при светла кожа с тъмнo окосмяване. За голяма част от лазерите светлите и по-тънки косми са все още предизвикателство. Причината е, че произведените от тях  импулси се улавят от меланина в косъма. Колкото повече меланин(пигмент) има един косъм, толкова повече енергия ще абсорбира той. Prime Lase е гъвкава платформа, която има два режима на работа-статичен и динамичен. Благодарение на това, той може да таргетира прецизно всякакъв тип косми, а дори и кожа с тен.

Как да избегнем пигментация на кожата?

За да избегнете пигментация на кожата, което впоследствие може да се окаже по-голям проблем от окосмяването, е много важно преди и след процедурата да не излагате на слънце зоните на третиране. Същото се отнася и за солариумите. Ако сте решили да се подложите на лазерна епилация, задължително спазвайте тази препоръка и планирайте добре във времето курса с процедури.  Ако се наложи, отложете шоколадовия тен за сметка на кадифената кожа.

Защо са необходими няколко процедури?

Космите ни не растат в синхрон. В една и съща зона те могат да се намират в различна фаза на растеж. Косменият цикъл преминава през три фази-анагенна, катагенна и телогенна. Лазерите унищожават напълно космите, само когато те са в своята активна фаза(анагенна), в която има активно делене на клетките и косъмът израства на дължина. Видимо ние няма как да определим в каква фаза се намират нашите косми и затова са необходими няколко процедури за една и съща зона.