Защо всички са пристрастени към процедурата HydraFacial

Терапията HydraFacial е толкова популярна, че на всеки 15 секунди някой някъде по света извършва процедурата. А това се равнява на два милиона процедури в световен мащаб само за изминалата година. Тази терапия за лице е не само приятно удоволствие, но и има редица предимства за здравето и красотата на кожата.

Какво прави HydraFacial толкова специална и различна от останалите

Повечето процедури за лице са насочени към специфични проблеми на кожата, а някои от тях са по-агресивни за хора с чувствителна кожа. Най-голямото предимство на HydraFacial, че е подходяща и поносима за всички типове кожа, едновременно за жени и мъже.

HydraFacial е медицински апарат в три стъпки – почистване и химичен пилинг, екстракция и хидратиране, превенция и защита.

Вместо традиционното дермабразио с релефни частици като песъчинки, HydraFacial е изключително нежен метод, който вакуумира и почиства порите в дълбочина, като едновременно въвежда активни вещества, които овлажняват, озаряват, изглаждат и защитават. Спираловидният накрайник на апарата е оборудват с уникалната патентована технология Vortex, която създава завихряне на въздух и серум за лесно отстраняване на замърсяванията. Едновременно с това накрайникът влива в кожата хидратиращи серуми със силни антиоксидантни съставки, които я подмладяват и й придават здрав и сияен вид.

HydraFacial може да бъде полезна за всички типове кожа и да работи за повишаване на блясъка, хидратaцията, гладкостта и сияйния вид. Кожата е по-стегната, фините линии са видимо по-гладки, подпомага се възстановяването и заличаванията на уврежданията от слънцето.

Какво да очаквате от HydraFacial

Клиентите усещат процедурата като лек и успокояващ масаж, по време на който могат да затворят очи и да се насладят на удоволствието. HydraFacial протича в три основни стъпки. Първо, кожата се почиства и ексфолира с нежен пилинг, за да се премахнат натрупаните мастни секрети и мъртвите кожни клетки. Това улеснява и подпомага обновяването на клетките и подмладяването на кожата.

Следва екстракция или извличане – терапевтът използва накрайник за засмукване, за да отпуши и почисти в дълбочина порите. На финала се въвежда серум, комбинация от антиоксиданти и колаген, за стимулация колаген образуването, подобряват текстурата и хидратацията. Резултатът е: по-плътна, хидратирана и блестяща кожа.

Възстановяване

Възможно е някои хора с по-чувствителни кожи да получат зачервяване, което бързо отшумява. През останалата част от деня след процедурата не се препоръчва измиване на лицето, както и тренировки или дейности, които биха довели до изпотяване. Много е важно след процедурата да се нанася слънцезащитна козметика дори и през по-студените месеци.

Съветите на експертите

Процедурата не се препоръчва за кожи с активни обриви, слънчеви изгаряния или розацея, тъй като може да доведе до допълнителни увреждания или обостряне на раздразнението. Също така, не трябва да се прилага при отворени рани поради факта, че тези зони вече са предразположени към възпаление. Не е подходяща и за бременни, тъй като някои от съставките, използвани по време на HydraFacial, например салициловата киселина, не са тествани и доказано безопасни по време на бременност.


HydraFacial трябва да се извършва само от сертифицирани експерти по естетика или от дерматолози, които са специално обучени да прилагат терапията. Много е важно преди да изберете място, където да направите терапията, да се уверите, че центърът разполага с оригиналната патентованата технология HydraFacial, а не с алтернативен апарат имитация.
Експертите обичат HydraFacial точно толкова, колкото и клиентите, заради невероятните ефекти и ползи за кожата.


„Препоръчвам HydraFacial за всеки, който иска да поддържа кожата си здрава и млада. Процедурата отнема 30 минути и е напълно безболезнена. През деня кожата ни е изложена на замърсявания от градската среда и от носенето на грим. Някои замърсявания не могат да бъдат отстранени чрез козметиката за домашна грижа. За разлика от по-инвазивните пилинги, които засилват чувствителността на кожата, HydraFacial е нежен, но и доказано ефективен метод за почистване с подмладяващ ефект“, обясни Юлияна Йорданова, водещ естетичен терапевт в Pure Skin.


Ако се прилага регулярно и спрямо индивидуалния план с процедури, изготвен от специалиста, терапията може да изглади текстурата и фините линии, да намали акнето и пигментациите, да увеличи еластичността, хидратацията, цялостно да подобри и подмлади кожата. Може да се използва самостоятелно като алтернатива на традиционното механично почистване, като е и отлично решение за подготовка на кожата преди различни козметични или апаратни процедури. В зависимост от целите на процедурата клиентите могат да избират между 3 основни HydraFacial терапии: Базова, Deluxe и Platinum. Всяка от тях има специфичен начин за извършване, както и различни серуми, които се прилагат по време на процедурата.