SKEYNDOR предимствата на козметичните терапии

Имат клинично доказан лечебен и подмладяващ ефект

Skeyndor е известна испанска марка за професионална козметика с над 50 години опит в грижата за кожата и красотата. Брандът е номер едно в Испания и е в рейтинга на 15-те най-добри козметични компании в света.

Присъства на всички континенти в над 45 страни с повече от 200 продукта според различни и специфични нужди на кожата. Сред почитателите на терапиите и продуктите на Skeyndor са редица популярни личности, посланици на марката, сред които Пенелопе Крус, Моника Белучи, Елтън Джон, Кейт Мос, Наоми Кембъл и много други.

Терапиите комбинират научен опит и задълбочени клинични изследвания

Философията на марката се основава на иновации чрез активни усъвършенствани съставки – това означава грижа за кожата, ориентирана към реални и видими резултати. Терапиите за лице на Skeyndor (от испански „златна кожа“) са патентована комбинация от луксозни формули и масажни техники, резултат от научен опит и задълбочени клинични изследвания. Основните съставки, на които марката залага, са витамин С, ретинол и хиалуронова киселина, които доказано подобряват качеството на кожата.

Терапиите за лице на Skeyndor са разработени, за да противодействат на различни кожни състояния – изглаждат текстурата на кожата и балансират тена, премахват токсините и замърсяванията от порите, намаляват появата на фини линии и бръчки, като едновременно стягат контура; подобряват вида на белези от акне и петна и активират кръвообращението. А крайният резултат е здрава и сияйна кожа.

Ефектите за кожата се разгръщат постепенно и тя е по-блестяща и освежена за дълго време. Ето защо терапиите на Skeyndor са толкова популярни навсякъде по света.

Pure Skin предлага 3 персонализирани терапии за лице на Skeyndor с незабавни и видими резултати, които могат да бъдат дълготрайно поддържани с продукти за домашна грижа.

1. КислоТерапиите комбинират научен опит и задълбочени клинични изследвания

Кислородът е необходим на клетките, за да произвеждат енергия, като придава на кожата здравословно излъчване и блясък. Замърсеният въздух на градската среда може да отслаби защитната кожна бариера, да намали резервите на антиоксиданти и доставката на кислород към кожните клетки. А това да доведе до поява на петна, неравномерен тен, липса на блясък, груба и отпусната кожа с бръчки, акне и пъпки, дразнене и зачервяване.

Терапията Power Oxygen е подходяща както за млади кожи, така и за уморени и зрели без тонус, със следи от преждевременно стареене и с нарушена бариерна защита. Този луксозен ритуал не само насища кожата на лицето с концентриран чист кислород, но и засилва вътреклетъчното транспортиране на кислород, което увеличава регенеративния капацитет в тъканите. Пречиства епидермиса, като едновременно с това играе ролята на своеобразен филтър срещу радикалите на околната среда. Има антиоксидантен и детоксикиращ ефект, както и пребиотично действие, което стимулира естествената защита на кожата.

Power Oxygen възстановява нормалните процеси в кожата, задейства производството на колаген, свива порите, възвръща свежия тен и намалява появата на бръчки. А резултатът е подхранена и съживена кожа, с равномерен тен и блясък. Терапията оставя върху повърхността на кожата защитен филм, който неутрализира ежедневното замърсяване и предотвратява стареенето.

Активни съставки на Power Oxygen: чист кислород, екстракт от латинка, пребиотици.

2. Лифтинг терапия Global Lift

Терапията се препоръчва за хора над 35 години със зряла и фото увредена кожа с бръчки и линии, с нарушен баланс на хидратация и с липса на еластичност.

Global Lift възстановява деликатния овал на лицето, шията и деколтето, възстановява обема, като стимулира синтеза на еластин и колаген и намалява дълбочината на бръчките. Терапията е базирана на патентованата от Skeyndor и наградена технология за активни съставки ProGEN-in. Чрез разбирането на клетъчната функция на стареещите клетки, учените от Skeyndor са успели да увеличат забавения им метаболизъм и по този начин да увеличават плътността, твърдостта и еластичността на кожата. Global Lift връща времето назад в старите клетки и отлага процесите на стареене в новите.

Марката пренаписва цялостната стратегия против стареене, като постига лифтинг ефект чрез подобряване на лицевия обем и контура на линията на челюстта, ремоделира скулите и шията и намалява отпуснатостта на брадичката при зрели кожи.

Активни съставки: (ProGEN-in) комплекс, екстракт от червен пипер, лупина.

3. Терапията Corrective – естествена алтернатива на дермалните филъри и ботокса

Основното предизвикателство пред козметичните продукти е способността им да бъдат алтернатива на инжекционните процедури, като коригират видимите бръчки и мимически линии на лицето. Марката Skeyndor успява да отговори на това изискване и да разработи безиглена терапия за незабавно запълване и изглаждане на бръчки.

С повече от 25 тествани съставки и проучвания върху 2000 комбинации Skeyndor създава продуктовата линия Corrective, истинска алтернатива на ботокса и филърите. Вдъхновена от водещи медицински естетични процедури, Corrective запълва дълбоки бръчки и подмладява излъчването на лицето, като отпуска мускулите и му придава мекота. Терапията е идеална за зрели кожи с дълбоки бръчки и мимически линии.

Технологично усъвършенстваните коригиращи продукти на Corrective осигуряват повече обем и дълготрайна хидратация, увеличават блясъка и намаляват линиите. Засилват ефекта на запълване на бръчките с 30 пъти повече спрямо старото поколение терапии на марката. Кожата е по-контурирана и по-повдигната.​ Терапията използва медицинска хиалуронова киселина, насочена директно към мускулите на лицето за ограничаване на съкращенията, за отпускане и изпъване. Corrective от Skeyndor съдържа пептиди от последно поколение за запълване и повдигне, като преди това ексфолира чрез трипептид. Пептидите изпращат сигнал до кожните клетки и ги информират да синтезират повече колаген. Освен това действат и като невротоксин, като релаксират мускулите на лицето и омекотяват чертите. Когато са в комбинация с хиалуронова киселина работят за изглаждане на дълбоки линии и бръчки, стягат и уплътняват кожатa. Точно такъв е ефектът на козметичната терапия Corrective. Тя е иновативна комбинация от три механизма на действие в една процедура – пилинг, запълване и релаксация. Стимулира възстановяването на клетките и регенерацията на кожната тъкан.

Бръчките изчезват естествено и постепенно още от първата сесия, а резултатът е до 5 години по-млада кожа.

Активни съставки: 3 вида пептиди, които запълват и релаксират контракциите на мускулите, хиалуронова киселина.

След детайлна консултация естетичният терапевт на Pure Skin Юлияна Йорданова ще направи индивидуален анализ на вашата кожа и ще назначи най-подходящата терапия според състоянието и нуждите й.