Клинично проучване доказва, че терапията Hydrafacial значително подобрява акнето 

Ново клинично проучване, проведено зад океана и публикувано в началото на 2023 г. в Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, установява, че терапията HydraFacial подобрява състоянието на акнеичната кожа при 100% от участниците 

100% от участниците в проучването съобщават за по-чиста и ярка, по-малко възпалена кожа след поредица от процедури с патентования апарат Hydrafacial. 

Почистващата терапия Hydrafacial е била приложена от обучен естетик на всеки две седмици по време на 12-седмична оценка на 20 участници в проучването на възраст между 19 и 48 години с различни типове кожа. Всички участници съобщават за значително подобрение в тежестта на акнето, като констатират, че имат по-малко лезии от акне, по-чиста, по-сияйна кожа. 

Всеки, който някога се е сблъсквал с акне, разбира желанието да се намери решение, което наистина работи и може да му помогне да се чувства по-уверен с външния си вид. След проучването всички участници споделят за значително повишаване на самочувствието и самооценката, като споделят, че се чувстват 40% по-уверени след първата процедура и до 100% след последната. 

Тестване на ефективност

Проведеното проучване съобщава, че акнето е разпространено над 90% сред юношите и продължава в зряла възраст в приблизително 12 до 14% от случаите, което често води до неблагоприятно психологическо и социално влияние 

Това е първото клинично проучване, което официално оценява безопасността и ефикасността на Hydrafacial върху външния вид на пациенти с акне, когато се прилага като серия от 6 процедури в продължение на 12 седмици. 

Научи повече за ефектите на процедурата HydraFacial 

Ефикасността на процедурата в проучването е оценена от пациентите и изследователя с помощта на Глобалната скала за тежест на акне (GASS) и персонализиран въпросник, който включва четири оценки на кожата: по-ясен външен вид, намалено възпаление, намалени омазняване и отток, здраве и блясък на кожата

Клиничното изследване установява, че лечението е довело до „статистически значимо“ подобрение на тежестта на акнето от изходното ниво на пациента до крайната терапия.  

Много се радвам, че е направено официално клинично проучване за добрия ефект от процедурата HydraFacial върху пациенти с проблемна кожа. Мога да потвърдя страхотните резултати от моята практика, които постигнахме с моите клиенти. Технологията наистина води до намаляване на тежестта на акнето, избистря и подобрява тена, намалява омазняването и възпалението, сподели Юлияна Йорданова, водещ естетичен терапевт в Pure Skin.